Maarten Provo

Blog

Hoe herken je een goede dj?

Een goede dj is essentieel voor het slagen van een feest. Een dj moet ervoor zorgen dat zijn/haar publiek een fantastische tijd beleeft. Een goede dj moet het publiek perfect aanvoelen en steeds het publiek centraal plaatsen. Met zijn beats communiceert hij met het publiek, hij houdt het publiek continu geboeid en verrast het.

Enkele eigenschappen die essentieel zijn voor een goede dj:

  • Een goede dj voelt zich comfortabel achter zijn/haar draaitafel

Een goede dj kent zijn/haar draaitafel. Een goede dj weet hoe hij de draaitafel perfect dient te bedienen. Hij kent zijn vak en selecteert de juiste tracks voor het juiste feest. Een goede dj interageert met de dansvloer en voelt perfect het publiek aan. Hij stemt dan ook zijn tracks af op de stemming van het danspubliek.

  • Een goede dj onderhoudt zijn fan community

Fans zijn belangrijk. Ook voor dj’s. Een goede dj is sociaal en onderhoudt het contact met zijn/haar fans en community. Een uitgebreide community betekent immers een goede ondersteuning van de populariteit. Hij gebruikt sociale media voor het uitbreiden van zijn fan community. Zo kan hij posten waar zijn volgende draaisessie plaats zal vinden, deelt hij beelden van feestjes waarop hij gedraaid heeft, filmpjes van dj-sets, tracks en audio.

Goede DJ
Goede DJ Voorbeeld
  • Een goede dj blijft oefenen

Hoe goed je ook bent, top dj’s blijven continu leren en oefenen, of het nu gaat om nieuwe trends of een nieuwe dj set. Een goede dj blijft oefenen tot hij alles volledig onder de knie heeft, tot hij een foutloze set speelt, tot hij die nieuwe trick onder controle heeft.

  • Leert van grote dj voorbeelden

De bekendste dj’s ter wereld leren steeds bij van iemand die hen inspireert, van een dj waarnaar ze opkijken. Kijk, luister en leer. Hun motto: Oefen, oefen en oefen daarna nog eens. Ook is het als dj belangrijk om in jezelf te geloven en niet bang te zijn om te experimenteren met muziek.

Een goede dj voor je feest? Boek hier

  • Muziek is een obsessie

Een super dj ademt en leeft muziek. Muziek is zijn passie. Hij kan zich geen leven zonder muziek voorstellen. Hij is steeds op zoek naar de volgende grote track of trend. Hij laat zich niet leiden door wat anderen goed vinden, en gelooft in zichzelf en in zijn muziek. Of het nu gaat om het maken van eigen tracks of het draaien van muziek op een event, feest of festival.

Een goede dj worden en zijn, vraagt veel oefening, niet stoppen tot je over perfecte draai skills beschikt. Muziek is een passie en een continue zoektocht naar nieuwe technieken en trends. Een goede dj staat vooral nooit stil. Hij creëert steeds de perfecte sfeer en zorgt ervoor dat mensen nog lang niet naar huis willen.

Muziek als Passie