Maarten Provo

Blog

De openingsdans voor je huwelijk

Op elk huwelijk is de openingsdans ongetwijfeld één van de hoogtepunten. En voor de bruidegom wellicht de grootste bron van stress.

Populaire openingsdansen

  • Michael Buble – Everything
  • John Legend – All of Me
  • the Lumineers – Ho Hey
  • Bruno Mars – Marry Me
  • Jason Mraz – I’m Yours
  • Jason Mraz – I won’t give up
  • Christina Peri – A thousand years
  • Edward Sharpe & the Magnetic Zeros – Home
  • Ed Sheeran – Thinking out Loud
  • Pharrell Williams – Happy

Muziek voor jullie openingsdans

Traditioneel heeft de openingsdans van een bruiloft een rustig en dansbaar ritme met een of twee zangers en een begeleidend instrument, meestal een piano of een gitaar. Met de bruid en bruidegom centraal op de dansvloer, omringd door de aanwezige gasten, schept dit een romantische en intieme sfeer.

Er is echter ook een tendens om te kiezen voor een up-tempo openingsdans met meer beat. Deze nummers zijn uitermate geschikt om te combineren met een surprise act of flash-mob voor een meer entertainende openingsdans van een huwelijk.

Een combinatie van een rustig beginnende openingsdans door bruid en bruidegom die overgaat in een flashmob van de volledige suite kan natuurlijk ook en combineert het beste van beide mogelijkheden.

Niet alleen het ritme is belangrijk bij de keuze van een openingsdans voor de bruiloft, ook tekst en inhoud spelen een belangrijke rol. Typisch gaat de inhoud van het nummer over het gevoel niet meer zonder elkaar te kunnen, samen oud worden, liefde enzovoort.

Nummers over dood, bedrog en verlies zijn vaak ook uitstekende nummers voor een slow, maar de inhoudelijke boodschap past niet bij de openingsdans van een trouwfeest.

Een belangrijke uitzondering zijn nummers die voor jullie een persoonlijke en speciale betekenis hebben. Ze doen terugdenken aan jullie eerste ontmoeting, jullie eerste kus. Ze dragen een speciale en vaak emotionele betekenis. In dat geval kan je deze regels links laten liggen en gewoon doen wat jullie willen.

Maarten als DJ voor je huwelijk

Openingsdans Huwelijk Bruiloft
Openingsdans Muziek

De openingsdans van je huwelijk

Kiezen jullie voor danslessen dan kan je de keuze voor een muzieknummer samen met de lesgevers van de dansschool afstemmen op de choreografie. Willen jullie zelf iets in elkaar steken? Dan houd je het best onder de drie minuten. De openingsdans moet al bijzonder indrukwekkend zijn opdat gasten langer dan drie minuten aandachtig blijven.

Als alles verloopt volgens plan komt er na een korte stilte applaus van de gasten. Traditie dicteert dan dat de bruid na de openingsdans op haar bruiloft danst met haar vader en de bruidegom met zijn moeder. Vervolgens wordt er gewisseld zodat de bruid met haar kersverse schoonvader danst en de bruidegom met zijn schoonmoeder.

In een modernere invulling wordt gekozen voor een muzieknummer dat iedereen kent en de gasten uitnodigt om mee te komen dansen als vervolg op de openingsdans van het huwelijk. Een dans met vader of moeder kan dan later op de avond.

Uitzonderlijke service

Bij mooi weer een ceremonie in open lucht? Maarten helpt om er een succes van te maken want je krijgt maar één kans. Voor jullie ceremonie, receptie en het avondfeest helpt hij je bij het opstellen van een gedetailleerd plan zodat jullie kunnen vertrouwen op Maarten om dit plan tot in de puntjes uit te voeren.

Je Huwelijk plannen met uitzonderlijke service

Decoratie

Als trouwfeest DJ is Maarten een lopende bron van inspiratie als het aankomt op decoratie. Naast een zee van tips kan je bij hem ook terecht voor uplighting en decoratie. Maarten kan je onder meer lampen bezorgen om decorstukken op te lichten, zelfs op maat van de muziek. Maar ook voor kandelaars, kaarsen en bloemendecoratie kan je bij Maarten terecht.

Trouwdecoratie

Boek je DJ vandaag nog om van de openingsdans voor jullie huwelijk een succes te maken.